Sjöfartsföreningen - Logga

Medlemsinformation Hösten 2023

Hej alla kära föreningsmedlemmar!

Vi hoppas att alla mår bra och haft en fin skön sommar. Sommaren har varit väldig varm så här långt men styrelsen har ändå börjat planera inför hösten och starta upp våra månadsaktiviteter igen.

Styrelsen önskar alla medlemmar en trevlig höst och hoppas att vi ses på våra olika aktiviteter.


HÖSTENS TRÄFFAR:

Torsdag 31 augusti

Bussresa till Öland. Kl 8.00 Buss avgår från Arena Oskarshamn.
Under dagen får vi en guidad visning av Störlinge motormuseum, visning av färjan Kalmarsund och vi avslutar dagen med att få se hur tillverkningen går till på Paradisverkstaden. Räknar med att vara tillbaka i Oskarshamn ca 17.30.

Förmiddagsfika med smörgås och kaka intar vi någonstans på vägen (ingår i priset). Lunch äter vi på Arontorps kroppkakor. Kostnad för lunchen står var och en för.

Pris 250 kr per person för buss, inträde och förmiddagsfika. Ni får gärna ta med er maka/make/sambo eller vän. Anmälan senast 17 augusti görs till eller telefon 073-376 40 43. Inbetalning görs i samband med anmälan till bg 5758–8717 eller swish 123 272 20 23.

Torsdag 28 september kl.19.00

Fredrik Eriksson berättar om sitt arbete som ubåtspilot (alt. Hamnens bogserbåtar från dåtid till nutid).

Torsdag 26 oktober kl.19.00

Föredrag om Blå Jungfrun av Thomas Green.

Torsdag 30 november kl.19.00

Hemlagat julbord till självkostnadspris.

2024 torsdag 25 januari kl.19.00

Föredrag meddelas under hösten.

SKEPPSORDER: OBS!

Obligatorisk anmälan till träffarna måste ske minst fyra dagar i förväg till eller ringa 073-376 40 43.

Meddela vid anmälan om du inte vill ha mat.

Torsdagsträffarna

På torsdagsträffarna serveras mat och dryck till självkostnadspris.
Om du inte vill delta i måltiden är du givetvis ändå hjärtligt välkommen att lyssna på föredragen och umgås med andra medlemmar.

En mindre avgift kan tas ut om föreningen har kostnader för föredragshållaren.

Förslag på intressanta ämnen till kommande föreningsträffarna.

Har du några idéer om intressanta ämnen/föredrag/föredragshållare tar vi tacksamt emot förslag till kommande torsdagsträffar.
Det läggs ner mycket arbete för att hålla träffarna och vi behöver få fler besökare för att kunna fortsätta med verksamheten.


Information från styrelsen

Styrelsen tänker skicka ut ett informationsbrev på mail ca fyra gånger per år, det kommer också att finnas på hemsidan under rubriken medlemssidor.
För mera information följ föreningen på Hemsidan, Facebook och Instagram.
Informationsbrevet ska innehålla lite axplock av vad som hänt och vad styrelsen har sysslat med och i vilka sammanhang föreningen har deltagit i.
Anmäl din e-postadress för att få brevet digitalt.


Missa inte Mingel i inre hamnen den 12 augusti mellan 10-16.

Båt- och Maskinmuseet är naturligtvis öppet, vi planerar korta föredrag inne i föreningslokalen under dagen, kaffeservering, tipspromenad, loppis med båtprylar mm. Oskarshamns Roddklubb kommer att finnas i hamnen liksom Oskarshamns Snip Sällskap. Programmet kommer att finnas på våra sociala media och i Attraktiva Oskarshamns Evenemangskalender. Dessutom kommer Kustbevakningen ha öppen båt och Sjöräddningen kommer att finnas på plats.


Flyttat, ny E-postadress eller telefonnummer?

Det kommer många medlemsutskick i retur både brev och mejl. Har du glömt meddela ny adress, e-postadress eller telefonnummer till föreningen. Skicka ett mejl till eller brev(vykort) till Oskarshamns Sjöfartsförening, Norra Strandgatan 12, 572 32 Oskarshamn.


Hemsidan och sociala medier

Hemsidan uppdateras med jämna mellanrum, är läsbar även från läsplatta och mobiltelefoner . Vill ni ha inloggning till medlemssidorna tar ni kontakt med Urban på mail .


Forskning

Digitalisering av föreningens arkiv såsom foto, dokument och fartygsritningar m.m. pågår. Vi är ett tiotal medlemmar som jobbar med detta på tisdagsförmiddagarna i magasinet. Dessutom forskar vi på fartyg, personer, varv och mönstringar, alla uppgifter matas in i vår databas.

Har du någon släkting eller bekant som varit sjöman är vi tacksamma om vi får tillgång till dessa uppgifter i vår databas.

Vill du hjälpa till och stödja föreningen med några timmars ideellt arbete så tveka inte att anmäla ditt intresse till någon i styrelsen eller via mejl till .

Vissa arbetsuppgifter går att göra hemifrån om man så önskar.


Båt- och Maskinmuseum

Har öppet hela sommaren t.om sista helgen i augusti.

Välkomna till höstens verksamhet.

Styrelsen
Oskarshamns Sjöfartsförening

Senast granskad 2023-08-02